pondělí 14. prosince 2015

Betlémské světlo přijede do Protivína

v sobotu 19. 12. 2015 ve 12:32 hodin vlakem R 660 Rožmberk: Brno, hl. nádraží – Plzeň, hl. nádraží.

 Betlémské světlo 2015 - Protivín
Myšlenka pro letošní ročník byla převzata ze 14. kapitoly listu Římanům (17–19): „Sdílení štěstí vám přinese pokoj“. Vysvětluje, že život je mnohem více než konzum a měli bychom se více zaměřit na mír, spravedlnost a šíření radosti.
Najdete v kalendáři #ProtivinNet - Betlémské světlo



Betlémské světlo 2015

Vážení přátelé,
ekumenická bohoslužba při příležitosti převzetí Betlémského světla ve Vídni se uskutečnila v sobotu 12. 12. 2015 v katolickém kostele ve farnosti Neusimmering na náměstí Enkplatz. Pro Betlémské světlo se z Brna vydali skauti, kteří jej dopravili do České republiky. V Brně o nás Česká televize natočila krátkou reportáž do Událostí.
V sobotu 19. 12. 2015, bude za spolupráce dalších skautů rozváženo Betlémské světlo vlaky po naší vlasti a dále díky spoustě z Vás rozdáváno při místních akcích.
Návod pro Skauty.  Vezměte s sebou dvě lucerny a dřevěné špejle na přenesení plamínku z Betléma do vaší lucerny. Světýlko pak předávejte dál. Odneste jej třeba do klubovny a pozvěte veřejnost k vám. Zastavte se u bývalých členů oddílu, u starších lidí v sousedství, navštivte domov seniorů a potěšte je svou návštěvou. Budou mít radost, že si na ně  někdo vzpomněl a zanechte jim jako dárek Betlémské světlo, jako symbol přátelství a naděje.



Zdroj: www.betlemskesvetlo.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat